UNTAMED: nieuwste thrill ride!

1 juli 2019 opent Walibi Holland de eerste hybride achtbaan van Europa: UNTAMED. De Robin Hood wordt de komende maanden door achtbaanbouwer RMC verbouwd tot een thrill ride bestaande uit een combinatie van hout en staal. De houten fundering wordt verstevigd, zodat de stalen track er bovenop geplaatst kan worden. Geloof ons maar dat je volgend seizoen nog harder gaat in Walibi Holland!

Op deze pagina vind je alle nieuwe ontwikkelingen en updates over deze te gekke nieuwe ride. Sla hem op in je favorieten, zodat je niks hoeft te missen!

 

The making of UNTAMED

Op deze pagina en op ons YouTube-kanaal volg je de The making of UNTAMED en alle andere ontwikkelingen omtrent de bouw van deze te gekke nieuwe ride! 

 

Are you UNTAMED? 

Bekijk hieronder de eerste onride video van UNTAMED. 

The making of UNTAMED - deel 7

Hype! Rocky Mountain Construction heeft het laatste baandeel van UNTAMED geplaatst! De track is nu dus helemaal In de afgelopen maanden hebben we je al kennis laten maken met de eerste vier inversies van UNTAMED: de Step-up Underflip, de Uphill Barrel Roll en de 270° Double Inverting Corner Stall. In deze video ontdek je wat de vijfde inversie wordt en worden de laatste elementen van de baan bekend gemaakt. Ook behandelen we een aantal toffe kijkersvragen naar aanleiding van de vorige aflevering. 

The making of UNTAMED - deel 6

Het is tijd voor deel 6 van The making of UNTAMED. Reporter Scott gaat in gesprek met projectleider Wiebe Damstra om te checken of de bouw op schema ligt, wat er gebeurt met de decoratie van de wachtrij en wat de volgende stappen zijn in het bouwproces. Ook spreekt Scott een aantal leden van de RMC-crew en hij vraagt hen wat er nou zo tof is aan het bouwen van een achtbaan. In dat gesprek wordt ook het wereldwijde unieke element van UNTAMED bekendgemaakt: een 270° Double Inverting Corner Stall! Dat wordt echt te gek... En we zouden het bijna vergeten, maar de treinen zijn ook aangekomen. Check dus snel de video, want het is weer een hele vette aflevering!

The making of UNTAMED - deel 5

De vijfde aflevering van The Making of UNTAMED staat in het teken van de opening van het park, Wilderness en natuurlijk UNTAMED. Reporter Scott interviewt onder andere Mascha van Till, de directrice van Walibi Holland. Zij vertelt over de spannende tijden richting de opening op 6 april en gaat dieper in op het gevoel dat je krijgt als je straks door Wilderness loopt.

Ook spreekt Scott met Anno van hoveniersbedrijf Anno 2000. Dit bedrijf zorgt ervoor dat Wilderness een ongedwongen gevoel oproept bij jou als bezoeker. Tot slot vertelt graffiti artiest Vincent Huibers meer over de uitdagingen waar hij voor staat bij Merlin's Magic Castle en weet Scott nog een aantal nieuwtjes los te peuteren bij de jongens van RMC. Snel kijken dus!

The making of UNTAMED - deel 4

In de vierde video van The Making of UNTAMED staan we stil bij het bereiken van het hoogste punt én gaat Scott in gesprek met Wiebe Damstra, projectleider van UNTAMED. In gesprek met Wiebe krijgen we een update van de status van de bouw en komen we erachter wat de betekenis is van micro bunny en airtime. Ook spreekt Scott met Curtis van RMC, die uitlegt wat het verschil is tussen een inversie en een element. In de aflevering maken we ook het tweede element en de eerste inversie bekend, dus check snel de video!

The making of UNTAMED - deel 3

In deze nieuwe aflevering van The Making of UNTAMED gaat onze reporter Scott op bezoek bij Zuidberg Staalservice en spreekt hij Daan van Mourik van Van Mourik Bouw. Deze twee bedrijven werken nauw samen met RMC uit Amerika, zodat deze unieke hybrid coaster op 1 juli klaar is om door jou getemd te worden! In de aflevering kom je meer te weten over de fundering en zogenaamde 'ledgers' van de achtbaan. Ook worden er weer een aantal vette features bekend gemaakt, dus check snel de video!

The making of UNTAMED - deel 2

Het is tijd voor het tweede deel van The making of UNTAMED! In deze aflevering gaat onze reporter Scott onder andere in gesprek met de opzichter van het Amerikaanse RMC, Justin, die een aantal hele gave nieuwe features onthult! Check snel de nieuwe video en ontdek de snelheid, lengte én het eerste element van deze unieke thrill ride!

The making of UNTAMED - deel 1

In het eerste deel van de Making of UNTAMED-reeks zie je hoe de allerlaatste rit van Robin Hood verliep. We geven je bovendien een rondleiding over het park voor exclusieve beelden van de bouw van UNTAMED en de metamorfose van Merlin's Magic Castle. Als klap op de vuurpijl maken we ook de hoogte van de nieuwe RMC-ride bekend. Check dus snel de video!

De teaser video

Voordat we de reeks aftrapten, publiceerden we onderstaande teaser. Hiermee bereidden we iedereen voor op al het spectaculaire nieuws wat nog zou komen.

Lees alles over de bouw van UNTAMED

Het bouwen van een achtbaan is een ingewikkeld proces. Het verbouwen van een achtbaan is dat ook. Er moet dan ook veel gebeuren, voordat UNTAMED op 1 juli opengaat. In onze blog over de bouw van UNTAMED lees je meer over dit gecompliceerde proces.

De features van UNTAMED

Iedere maand - tot aan de opening op 1 juli 2019 - maken we iets meer bekend over onze nieuwste thrill ride UNTAMED. Zo krijg jij steeds een beter beeld van deze te gekke nieuwe ride. Dit is wat we tot nu toe weten:

  • Hoogte: 36,5 m
  • Snelheid: 92 km/u
  • Lengte: 1.085 m
  • Aantal inversies: 5
  • Aantal keer airtime: 14
  • Elementen: 45° Outside Banked Corner, Micro Bunny, 97° Outside Stall, Outside Banked Curved Airtime Hill
  • Lifthill: 40°
  • First drop: 80° en 35,4 meter diep
  • Inversies: Step-up Underflip, Uphill Barrel Roll, 270° Double Inverting Corner Stall

Schrijf je in voor de Walibi nieuwsbrief en volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van de bouw en andere ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg onze social media. Houd ook deze pagina in de gaten, want hier delen we alle leuke nieuwtjes en ontwikkelingen over deze unieke nieuwe ride!

 

 

iconmonstr-youtube-6-64.png  iconmonstr-twitter-1-64.png  iconmonstr-instagram-11-64.png iconmonstr-facebook-1-64.png