Interview Sanne van Es (Seasonal - Food & Beverage)

“Dit is mijn tweede seizoen bij Walibi. Vorig jaar werkte ik bij de afdeling Rides en was ik tijdens Halloween Eerste Medewerker bij het Haunted House Below. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de wachtrijen, dat dit allemaal soepel verliep en dat iedereen naar binnen kon zonder opstoppingen. Daarnaast moest ik contact houden met de leidinggevende van het spookhuis. Dat was erg leuk om te doen!


Dit jaar werk ik bij de afdeling F&B. Wat ik hier het fijnst vind, is de afwisseling. Ik sta vaak op verschillende plekken, werk met verschillende collega’s samen en ben altijd bezig. Wat ik precies met Halloween moet verwachten dit jaar weet ik niet precies, maar ik verwacht in ieder geval weer veel afwisseling en bijvoorbeeld dat ik achter de bar kom te staan. Je krijgt dan wel veel mee van wat er op het park allemaal gebeurt!"

"Tijdens Halloween merk je dat het team nog hechter is dan normaal gesproken. Het hele seizoen merk je wel dat je echt onderdeel van een team bent, maar het is toch anders in oktober. Het is drukker, je werkt allemaal harder en iedereen is kapot na een lange werkdag. Toch blijft vaak iedereen nog even hangen om de avond gezellig af te sluiten en te kletsen over wat er allemaal is gebeurd die dag. Er zijn altijd wel bijzondere verhalen en zo hoor je ook veel over wat andere collega’s hebben gezien en meegemaakt die dag. Zo krijg je ook weer energie om de rest van het weekend te knallen!


Je hebt altijd veel contact met de gasten tijdens Halloween. Ze vragen wat er in de Scare Zones of Haunted Houses te beleven valt en komen soms ook echt bij je terug nadat ze zijn geweest. Je voelt je dan niet zomaar medewerker maar je bent echt onderdeel van het hele verhaal van zo’n Haunted House en van Halloween!"

"Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van mijn ervaring? Word mijn collega! Check de vacature en wie weet: tot snel!"

Kom jij bij onze Halloween crew?