Zum Hauptinhalt wechseln
fight-cancer-en-walibi-holland-organiseren-tweede-editie-rollercoaster-run

Fight cancer en Walibi Holland organiseren tweede editie Rollercoaster Run!

Biddinghuizen 28 mei 2019 

Amsterdam, 28 mei 2019 – Op zaterdag 13 juli 2019 organiseren Fight cancer en Walibi Holland de tweede editie van de Rollercoaster Run. Het parcours van de run is een route van vijf kilometer door het park van Walibi Holland, exclusief een rit in drie achtbanen, waaronder de nieuwste “Untamed”. De inschrijving voor de run is vandaag officieel geopend via www.rollercoasterrun.nl.

Na een succesvolle eerste editie in 2018 waarbij 232 deelnemers ruim 32.000 euro ophaalden voor onderzoek naar kanker, zal deze unieke run uitgebreid worden met een extra achtbaan. Fight cancer en Walibi Holland worden daarbij ondersteund door Radio 538. De radiozender steunt Fight cancer al 3 jaar als mediapartner. Dit jaar omarmen de DJ’s Barend van Deelen en Daniel Lippens deze unieke funrun! Barend en Daniel zullen beide een team samenstellen met luisteraars, influencers en bekende Nederlanders.

Deelnemers zamelen met deze funrun zoveel mogelijk geld in voor onderzoek en maken op deze manier een vuist tegen kanker. Alle donaties die voor Fight cancer worden opgehaald gaan via KWF naar talentvolle onderzoekers. Met de organisatie van de Rollercoaster Run zetten Walibi Holland en Fight cancer zich in voor kankeronderzoek en –preventie.

Limore Noach, Directeur Fight cancer: “Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Dat is veel te veel! Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ past de Rollercoaster Run perfect bij waar wij voor staan: samen een vuist maken tegen kanker door fun en goed doen te combineren.”

Mascha van Till, Directeur Walibi Holland: “Iedereen komt in zijn of haar leven wel in aanraking met kanker. Omdat je het zelf krijgt of iemand in je omgeving. Als Walibi team willen wij heel graag bijdragen aan het uitbannen van deze nare ziekte. Super dat we dit kunnen doen op onze eigen wijze: de combinatie van een unieke run met onze spectaculaire achtbanen, waaronder de nieuwste: Untamed! Alles en iedereen tegen kanker.”

Over Fight cancer

Fight cancer werft fondsen voor onderzoek via KWF Kankerbestrijding en doet dit op een positieve en daadkrachtige wijze. Vanuit liefde voor het leven inspireert Fight zo veel mogelijk mensen om samen een vuist te maken tegen kanker. Hiertoe initieert en faciliteert Fight fondsenwervende activiteiten waar mensen een positieve emotie door beleven. Kijk voor meer informatie over Fight cancer en de onderzoekers op www.fightcancer.nl.

Rollercoaster Run

Met de organisatie van de Rollercoaster Run geven Walibi Holland en Fight cancer invulling aan een bijzondere samenwerking die in 2017 is opgezet. De unieke thrills van Walibi Holland worden in deze run gecombineerd met goed doen door een vuist te maken tegen kanker. Inschrijven kan vanaf 28 mei via www.rollercoasterrun.nl.

Het attractiepark in je broekzak, download de Walibi app en ontdek het hele pretpark.

HET PARK IN JE BROEKZAK!

... of in je tas, ligt eraan waar jij je telefoon bewaart. Download onze nieuwe app en maak je dagje uit compleet!