Zum Hauptinhalt wechseln
Lost Gravity bij Walibi Holland

Treinen voor achtbaan ‘Lost Gravity’ in Walibi Holland gearriveerd

Biddinghuizen, 19-02-2016.

BIDDINGHUIZEN, 19 februari 2016 – De achtbaan ‘Lost Gravity’ in Walibi Holland opent over vijf weken, op 24 maart. De track is compleet en nu wordt er hard gewerkt aan het gebied rondom de achtbaan. Niet veel te melden zou je denken, maar achtbaanfans weten dat niets minder waar is. Er moet namelijk nog een bezienswaardig onderdeel arriveren: de treinen. Vanmiddag is het dan eindelijk zover.

Op het Snapchat kanaal van Walibi (Walisnaps) wordt de laatste snap massaal bekeken. Via een winactie kunnen fans ontdekken wat voor treinen er op Lost Gravity komen. Voor echte fans geven we in dit officiële bericht tekst en uitleg.

Primeur in Europa

De treinen voor Lost Gravity bieden plaats aan acht personen. In totaal passen er vier personen op een rij waarbij iedereen goed zicht heeft tijdens de rit, door een speciale cinema opstelling. De buitenste zitplaatsen zijn ‘floorless’. Dit houdt in dat bezoekers geen vaste grond onder de voeten hebben. De middelste twee plaatsen hebben wel een vloerplaat. In totaal arriveren er vier treinen.

Naast de bijzondere opstelling is er nog iets opmerkelijks aan de treinen: Lost Gravity gaat twee keer over de kop maar heeft geen beugels die over de schouders sluiten, zoals bij de meeste andere achtbanen. De bezoekers ervaren zo een nog extremere rit, doordat de beugels alleen over heup klemmen. Dit zorgt voor een buitengewoon vrije ervaring.

Crazy leipe elementen

De achtbaan heeft vernieuwende en spectaculaire elementen. Namen als Outside Banking, Dive Drop, Inclined Dive Loop, Zero-G Roll en airtime humps doen bij menig fan het hart sneller kloppen. Daarnaast bevat Lost Gravity een ‘Banked Top Hat’. In dit speciaal voor Walibi Holland ontworpen leipe element worden bezoekers vrijwel verticaal en razendsnel naar bijna 30 meter hoogte gebracht om daar op een sensationele manier een gevoel van gewichtloosheid te ervaren.

Opening Lost Gravity

Walibi Holland opent op 24 maart 2016. Lost Gravity wordt die dag om 13:30 exact geopend onder belangstelling van genodigden. Vanaf 15:00 uur is de achtbaan toegankelijk voor gasten.

Walibi Holland

Walibi Holland = Hard gaan! Het draait in het attractiepark om actie, spektakel en adrenaline: van achtbanen tot festivals, Walibi Holland is the place to be. 24 maart opent het park zijn deuren voor een nieuw seizoen met de spectaculaire nieuwe thrillride Lost Gravity. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan Walisnaps op Snapchat.

- Einde persbericht – Noot voor de redactie: Voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal kun je contact opnemen met: Tim Valkeman, Tel: 0321-32 99 04, Mob: 06-51 62 89 66 E-mail: tim.valkeman@walibiholland.nl