Zum Hauptinhalt wechseln
hoogste-punt-nieuwe-achtbaan-untamed-walibi-holland-bereikt

Hoogste punt nieuwe achtbaan Untamed

in Walibi Holland bereikt

Biddinghuizen, 14 februari 2019 – Vanmiddag heeft de bouw van de recordbrekende Walibi-achtbaan Untamed het hoogste punt bereikt: 36,5 meter. Het Amerikaanse bedrijf RMC is sinds september 2018 bezig met de bouw van de nieuwe hybride achtbaan. Deze wordt vierenhalve meter hoger dan zijn voorganger Robin Hood, die als fundament wordt gebruikt. Untamed is de eerste hybrid coaster van Europa en zal bij de opening de enige hybrid ter wereld zijn met vijf inversies. De nieuwe achtbaan opent op 1 juli 2019 om 13.30 uur.

Het hoogste punt werd groots gevierd

Alle medewerkers van Walibi Holland kwamen vanmiddag op het plein voor Untamed bij elkaar om met de betrokken partijen en bouwers te toosten op het bereiken van het hoogste punt. Deze belangrijke mijlpaal werd gevierd met taart en spectaculair vuurwerk. Op het hoogste punt werden drie vlaggen geplaatst: de Amerikaanse vlag voor de bouwers van Rocky Mountain Construction, de Nederlandse vlag voor Walibi Holland en de Friese vlag voor projectleider Wiebe Damstra.

Samenwerking met het Amerikaanse Rocky Mountain Construction

Voor de bouw van Untamed heeft Walibi Holland een contract gesloten met het Amerikaanse Rocky Mountain Construction. De ervaren achtbaanbouwers uit Idaho verbouwen de houten achtbaan Robin Hood: ze gebruiken het houten skelet als fundering en bouwen daar een nieuwe, 100% stalen frame bovenop. Door deze hybride constructie, waarin totaal 500.000 kilo staal verwerkt wordt, is Walibi Holland in staat om het baanverloop drastisch te veranderen. Met onder meer een 80° steile vrije val van 35,4 meter en vijf omwentelingen maakt Untamed Walibi’s slogan HARDGAAN meer dan waar. De komende maanden worden de inversies en andere elementen van de baan bekendgemaakt. 

Opening Walibi Holland op 6 april

Walibi Holland is in 2019 geopend van zaterdag 6 april tot en met 27 oktober*. Aan het begin van de zomer, op 1 juli om 13.30 uur, wordt Untamed feestelijk geopend. Op untamed wordt iedere maand een Making of-video geplaatst, met daarin achtergrondinformatie over de bouw en de bekendmaking van bepaalde inversies en elementen in het baanverloop.

Het attractiepark in je broekzak, download de Walibi app en ontdek het hele pretpark.

HET PARK IN JE BROEKZAK!

... of in je tas, ligt eraan waar jij je telefoon bewaart. Download onze nieuwe app en maak je dagje uit compleet!