Zum Hauptinhalt wechseln
Blast bij Walibi Holland

Unieke veilingitems van Walibi voor 3FM Serious Request!

Gisteren is 3FM Serious Request gestart, de jaarlijkse actie waarmee zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis.

Dit jaar heeft Serious Request echter een andere opzet dan voorgaande jaren; de dj’s van het populaire radiostation worden niet opgesloten in een glazen huis, maar gaan lopend het land door om aandacht te vragen voor drie goede doelen. Net zoals vorig jaar biedt Walibi Holland weer diverse unieke veilingitems aan om zoveel mogelijk geld op te halen. Check snel op welke items jij kan bieden!

UPDATE: eindbedragen veilingitems bekend!

De eerste editie van 3FM Serious Request: Lifeline zit erop. De zes dj's liepen een week lang door Nederland om zoveel mogelijk geld op te halen voor drie goede doelen. De actie heeft maar liefst € 1.308.889 opgeleverd. Met dat bedrag kan het Rode Kruis honderdduizenden mensen helpen!

De twee veilingitems van Walibi Holland hebben gezamenlijk € 680,- opgebracht: € 350,- voor een ritje in Untamed op de dag van de opening op 1 juli 2019 en € 330,- voor de exlusive ride time van een half uur. Wij willen de winnaars feliciteren en natuurlijk hartelijk bedanken voor hun steun aan het Rode Kruis!

De veilingitems

Volgend seizoen opent Walibi Holland een nieuwe hybrid coaster, Untamed. Er wordt nu hard gewerkt aan de bouw van deze achtbaan van hout en staal en op 1 juli 2019 is het zover. Jij kunt een van de eersten zijn die deze nieuwe achtbaan temt! Check hier op welke twee unieke ervaringen jij kunt bieden:

     #1: Als een van de eersten in Untamed op 1 juli 2019!

Bied je mee op ons eerste veilingitem? Als jij de hoogste bieder bent, kun je op 1 juli 2019 als een van de eersten onze nieuwe achtbaan Untamed uitproberen! En het mooiste is: je mag ook nog eens drie vrienden of vriendinnen meenemen!

     #2: Exclusive ride time van 30 minuten in Untamed!

Ga je liever voor een exclusieve rit van een half uur in Untamed? Bied dan mee op deze unieke kans: na sluitingstijd neem je met 7 vrienden of vriendinnen plaats in onze nieuwste thrill ride en beleef je het half uur van je leven. Oh ja, jullie krijgen natuurlijk ook de hele dag toegang tot het park!

Benieuwd naar de andere items die geveild worden voor het goede doel?

Over Serious Request: Lifeline

Dit jaar heeft 3FM Serious Request een andere opzet dan voorgaande jaren. Geen glazen huis dit keer, maar drie dj-teams die lopend (!) het land doorkruisen. Deze routes – de lifelines – hebben een ander startpunt, maar eindigen allemaal bij TivoliVredenburg in Utrecht; het ‘hart’ van deze actie. Sander en Eva lopen van Vlieland naar Utrecht, Jorien en Rob starten in Weert en Mark en Rámon beginnen hun barre wandeltocht in Hengelo. Drie teams, één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor drie goede doelen:

Noodhulp bij oorlog en conflicten

Oorlogen stoppen lukt helaas niet, maar het Rode Kruis kan met jouw donatie wél levens redden. Door conflicten en oorlogen moeten onschuldige burgers hun huis verlaten en onder constante dreiging op zoek naar veiligheid, onderdak en voedsel. Het Rode Kruis wordt als onpartijdige organisatie vaak toegelaten tot conflictgebieden, om noodzakelijke hulp te bieden. Met jouw donatie kan het Rode Kruis dekens, zeilen, matten, water en voedselpakketten uitdelen aan de getroffen burgers.

Bescherming tegen natuurgeweld

De verandering van het klimaat veroorzaakt wereldwijd grote problemen, vooral in arme gebieden. Niet alleen veroorzaakt extreme droogte veel slachtoffers, ook orkanen, overstromingen en hittegolven laten diepe sporen na. De gevolgen van natuurrampen zijn in arme landen vaak niet te overzien. Arme mensen wonen vaak in onveilige huizen op gevaarlijke plekken en de rampen volgen elkaar soms zo snel op, dat men geen tijd heeft om de schade aan huis of land te herstellen.

Het Rode Kruis kan met jouw donatie werken aan duurzame oplossingen, zoals het leveren van zakken met klimaatbestendige zaden, het versterken van huizen en scholen, het plaatsen van waarschuwingssystemen en het bouwen van dammen en natuurlijke kustbescherming.

Reanimatie in Nederland

Iedere dag krijgen tientallen mensen in Nederland een hartstilstand terwijl ze niet in de buurt van een ziekenhuis zijn. Dit betekent dat hun levens letterlijk in de handen zijn van omstanders. Omstanders zoals jij. Maar weet jij wat je moet doen in zo’n noodsituatie? Weet jij hoe je moet reanimeren en hoe een AED werkt? Nee? Dan ben je niet de enige.

Om ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe hij in noodsituaties moet handelen, investeert het Rode Kruis het opgehaalde geld voor dit doel in het geven van reanimatiecursussen. Bovendien plaatsen ze AED’s bij scholen, buurthuizen en wijkteams, zodat hulpverleners sneller in actie kunnen komen. Bekijk de reportages en zie hoe mensen op straat reageren als iemand een hartstilstand krijgt.

Bied mee en steun het goede doel!

Wil jij als een van de eersten in Untamed, onze nieuwste thrill ride die op 1 juli 2019 opent? Bied dan nu mee op onze unieke veilingitems en steun het goede doel van jouw keuze!