Skip to main content
Menu
Tickets
Untamed

UNTAMED

Wilderness
  • Sensational
  • Fast Lane
  • Photo Service

Scroll ▼

Klaar voor een ongetemde, ruige en sensationele ride? Ervaar dan nu de rit van je leven in onze nieuwste hybride achtbaan, UNTAMED. Deze ride heeft een stalen track met een houten skelet, wat een geweldige rit garandeert. 100% HARDGAAN dus!

First drop UNTAMED
Outside stall 97 degrees UNTAMED
270 degrees double inverting corner stall UNTAMED

Over UNTAMED

Onze nieuwe hybrid coaster

UNTAMED, de nieuwste achtbaan in Walibi Holland, is gebouwd door Rocky Mountain Construction. De houten constructie van Robin Hood is gebruikt als basis voor UNTAMED. De stalen track die erbovenop is gemonteerd zorgt voor een ongeëvenaarde rit over de 1.085 meter lange baan. Met een snelheid van 92 kilometer per uur ga je 5x ondersteboven en beleef je 14 airtime-momenten. UNTAMED is action packed van begin tot eind!

Uitzicht op het water

The Making of UNTAMED!

Wil je weten hoe UNTAMED tot stand is gekomen? Check dan de pagina met alle Making of-video's voor een kijkje achter de schermen tijdens de bouw van deze spectaculaire achtbaan!

Untamed familie

Wist je dat...?

UNTAMED de eerste hybride RMC achtbaan in Europa is? Dit betekent dat bijna de hele constructie van hout is en de track voor 100% uit staal bestaat.

Wist je dat...?

UNTAMED 4,5 meter hoger is dan zijn voorganger? Het hoogste punt ligt dan ook op 36,5 meter. Dit betekent een first drop van 35,4 meter!

Wist je dat...?

Bij de opening op 1 juli 2019 direct een wereldrecord gevestigd werd met de eerste inversie, de Double Inverting 270 Degree Corner Stall?

Wist je dat...?

Wist je dat...?

Wist je dat...?

entertainment-map