Ga naar de hoofdinhoud
mindervaliden

Toegankelijk-heidsregeling tijdens Halloween

Halloween Fright Nights

Walibi Holland wil gasten met een beperking een gruwelijke en veilige dag uit bezorgen tijdens Halloween Fright Nights. Er zijn speciale voorzieningen zoals aangepaste toiletten, parkeerplaatsen en een mindervalide regeling voor het bezoeken van de rides. Gasten die willen weten of ze in aanmerking komen voor de mindervaliden regeling, kunnen zich melden bij de Guest Service van het park of zij kunnen van te voren contact opnemen met info@walibiholland.nl.

Wanneer kan ik gebruik maken van de mindervaliden regeling?

Gasten kunnen gebruiken maken van de mindervalide regeling in de volgende gevallen:

  • Zij hebben een zichtbare handicap/ beperking
  • Europese Gehandicaptenparkeerkaart
  • Zij hebben een hulphond.
  • Zij hebben een doktersverklaring waarin staat dat zij niet in de reguliere wachtrij kunnen wachten * 

* We vragen geen medische gegevens of informatie over de aard van de beperking.

Wij hebben een verklaring nodig, omdat wij niet de medische kennis hebben om te beoordelen of een gast wel of niet in staat is om gebruik te maken van de reguliere wachtrij bij onze rides. We vragen geen specifieke medische gegevens over de aard van de beperking. In de verklaring dient alleen omschreven te staan dat de gast niet in staat is in de reguliere wachtrij te wachten. De verklaring mag maximaal twee jaar oud zijn. Het is mogelijk om je gegevens bij ons in het systeem te laten zetten, zodat je de doktersverklaring niet bij elk bezoek mee hoeft te nemen.

Hoe werkt de regeling tijdens mijn bezoek?

Kom je uit de richting Amsterdam/Almere? Volg dan de A6 richting Lelystad en neem afslag 10. Volg voor parkeren mindervaliden de gele borden 'mindervalide'.

Gasten die gebruikmaken van de mindervalideregeling kunnen buiten de wachtrij in het park wachten tot de wachttijd is verstreken. Iedere bezoeker met een handicap mag maximaal 3 begeleiders meenemen via de speciale ingang. Bij de speciale ingang geldt dezelfde wachttijd als in de reguliere wachtrij.

Gasten die gebruik maken van de mindervalideregeling kunnen, bij een Haunted House, bij de RIP ingang naar binnen. Echter hebben wel alle gasten een geldig ticket nodig voor dat tijdslot. 

In verband met de veiligheid kan het afhankelijk van je beperking zo zijn dat jij helaas niet van alle rides gebruik kunt maken. Wil je weten tot welke rides jij toegang hebt? Download dan hieronder het overzicht. de borden ‘Walibi’. Kom je via Utrecht of Amersfoort? Volg dan de A28 en neem de afslag Harderwijk of Zeewolde en volg de borden ‘Walibi’. 

Rolstoel

Let op! Tijdens Halloween Fright Nights dagen zijn er geen rolstoelen beschikbaar. Een bezoeker met een beperking mag met een blindengeleidehond of een hulphond het park bezoeken. De haunted houses zijn helaas niet toegankelijk met een rolstoel.

Toiletten

Op het park zijn op de volgende locaties aangepaste toiletten aanwezig:

  • Club W.A.B
  • Haciënda
  • Hall of Fame
  • Cock-a-doodle-doo
  • Toiletgebouw tegenover Lost Gravity
mindvervaliden

BEKIJK ALLE INFORMATIE

Voor gasten met speciale behoeften hebben wij diverse voorzieningen getroffen om een bezoek aan Halloween Spooky Days of Halloween Fright Nights onvergetelijk te maken. Klik op de button voor meer informatie over toegankelijkheid in attracties, hoe de regeling werkt, waar de aangepaste toiletten zijn en waar je een rolstoel kunt lenen.

Lees alle info
Het park in je broekzak, download de Walibi app.

HET PARK IN JE BROEKZAK!

... of in je tas, ligt eraan waar jij je telefoon bewaart. Download onze nieuwe app en maak je dagje uit compleet!