Ga naar de hoofdinhoud
over walibi holland

Over Walibi Holland

Hoe is het allemaal begonnen?

Hoe het allemaal begon

Ruim 50 jaar geleden werd het park opgericht onder de naam Flevohof. Het educatief ingestelde Flevohof waarbij landbouw en veeteelt centraal stond veranderde later in attractiepark Walibi Flevo. De naam Walibi kozen de destijds Belgische oprichters en is af te leiden uit de Belgische plaatsen Waver, Limal en Bierges. Vandaar ook het symbool van een kangoeroe of wallaby. In de jaren die daarop volgden onderging het park een enorme metamorfose met veel nieuwe attracties en in 2000 heropende het park onder de naam Six Flags Holland, met als slogan ‘Rollercoaster Capital of Europe’. Een aantal jaar later werd het park wederom overgenomen en keerde de bekende Walibi terug.

Walibi Holland is nu een internationaal bekend park met spectaculaire rides en sensationele attracties voor alle leeftijden. Naast het attractiepark is er ook een vakantiepark: Walibi Village. Het park beschikt over 4- en 8-persoons comforthuisjes. Daarnaast zijn er allerlei voorzieningen zoals een zwembad en fietsverhuur. De afgelopen jaren bouwde Walibi Holland door aan nieuwe ontwikkelingen als Fast Lane, nieuwe spectaculaire rides en zette zichzelf op de kaart in de zakelijke markt

Compagnie des Alpes

compagnie des alpes

Walibi Holland is eigendom van de organisatie Compagnie des Alpes. Onder deze groep vallen parken als Parc Astèrix, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en de Walibi parken in Frankrijk. Naast attractieparken exploiteert CDA ook achttien skigebieden in Frankrijk, Italië en Zwitserland.

over walibi holland

WALIBI HOLLAND

Bij Walibi Holland beleef jij gegarandeerd een spectaculaire dag. Met meer dan 30 attracties is er voor ieder wat wills en ga je gegarandeerd een te gekke dag tegemoet! Maak een ritje in onze nieuwste ride UNTAMED, laat je verrassen door snelheidsduivel Xpress: Platform 13 of maak een gewichtloze rit in Lost Gravity! Samen met je familie en vrienden deel je intense momenten en creëer je bijzondere herinneringen. Ons professionele en gastvrije personeel doet er alles aan om onze gasten perfect te verzorgen in het attractiepark Walibi Holland en vakantiepark Walibi Village. Maximale thrills en chills, daarvoor ga je naar Walibi Holland. Met het gevarieerde en brede aanbod van attracties en de gastvrijheid van onze medewerkers bezorgt Walibi Holland jou een toffe en onvergetelijke dag HARDGAAN!

Het attractiepark in je broekzak, download de Walibi app en ontdek het hele pretpark.

HET PARK IN JE BROEKZAK!

... of in je tas, ligt eraan waar jij je telefoon bewaart. Download onze nieuwe app en maak je dagje uit compleet!