Ga naar de hoofdinhoud
Family bij Walibi Holland

Ontdek de omgeving

rondom Walibi Village

Ontdek de omgeving rondom Walibi Village

Naast het attractiepark Walibi Holland is er genoeg te doen in en rondom Walibi Village. Er even lekker tussenuit? Ontdek samen de diverse natuur en pittoreske stadjes dichtbij. Voor de echte (kleine) speurders kan je de sporen van de bever terug vinden in het Spijkbos. Langs het Veluwemeer kun je prachtig fietsen en met mooi weer kun je op verschillende plekken ook kano’s of sups huren om lekker het water op te gaan. Niet ver van het vakantiepark liggen de steden Harderwijk, Elburg en Kampen. Wandel door smalle steegjes langs monumentale panden en oude havens en ontdek zo de unieke karakters van de steden. Shoppen, cultuur, strand en natuur; de omgeving heeft eindeloos veel opties. 

Family bij Walibi Holland

MAAK EEN WANDELING

door het Spijkbos

Pal naast Walibi Village ligt het Spijkbos. Dit is een aangelegd bos waar voornamelijk dennen en sparren het beste groeien. Maar op plaatsen waar de bodem vruchtbaarder is, zijn ook loofbomen aangeplant zoals populieren, eiken en essen. Door de grote variatie in grond en bomen, is er ook een grote variatie in dieren! Zo kan je veel vogels spotten en ook diverse insecten en amfibieën vinden. Voor de echte speurders kan je de sporen van de bever terug vinden. Voor jonge en oudere avonturiers zijn er wandelroutes uitgezet, namelijk het Sparrenpad (3km) en de Dennenroute (5km).  

Family bij Walibi Holland

ONTDEK DE OMGEVING PER FIETS

Wil je liever in de bosrijke omgeving fietsen of liever langs de branding van het Veluwemeer? Of natuurlijk beide! Het gebied rondom Walibi Village biedt deze diverse mogelijkheid. Plan snel je fietsroute met de ANWB knooppuntenplanner en geniet met de hele familie of vriendengroep van een tour. Tip: er varen diverse pontjes in het Veluwemeer waarbij fietsen worden toegelaten. Zo kan je snel Gelderland ontdekken. Walibi Village biedt de optie op fietsen te huren. Dit kan via de mail of loop langs de receptie.

Geniet aan het Veluwemeer

Ga te voet, met de fiets of met de auto naar de leukste én beste plekjes rondom het Veluwemeer. Op loopafstand vind je het Aquastrand Zuid en op ongeveer 4,5km afstand vind je de Bremerbaai, bij uitstek hét zwemstrand van het Veluwemeer. Daarnaast zijn er ook vele vaarmogelijkheden rondom het Veluwemeer, kan je surfen en suppen of kom tot rust in de zon.

Ontdek het Veluwemeer

Veluwemeer

Strandjes

Veluwemeer

Aan of in Veluwemeer beleef je eindeloos veel zwemplezie. Op loopafstand van Walibi Village vind je het Aquastrand Zuid en op ongeveer 4.5km afstand vind j Bremerbaai, bij uisted hét zwemstrand van het Veluwemeer.

Veluwemeer

Paviljoens

Veluwemeer

Even rustig genieten van een drankje en een hapje mét uitzitch op het Veluwemeer? Rondom het Veluwemeer zijn er verscheidende strandpaviljoens. Zo bevind Beach NU zich op 3.5km afstand van walibivillage en Bremerbaai op 4.5km afstand. 

Veluwermeer

Waterskiën

Veluwemeer

Liever een actievere vakanties ?Wat dacht je van waterskiën, wakeboarden, suppen en tubben! Gegarandeerd pret voor de hele familie od al je vrienden. op dieverse locaties worden deze activiteiten aangeboen.

Veluwemeer

Pontje

Veluwerneer

Neem het pontje van Biddinghuizen naar Nunspeet. Je kan zlfs je fiets meenemen om zo vanuit Nunspeet de boel te verkennen. Tip: het pittoreske stadje Elburg ligt dichtbij!

Ga het water op!

Het Veluwemeer biedt fantastische mogelijkheden om te zeilen en te varen. Daarnaast heeft het Veluwemeer kleine eilandjes waar je kan aanmeren.

  • Eiland de Kluut ligt in het Veluwemeer, precies op de grens tussen Gelderland en Flevoland. Het eiland is mooi begroeid met bomen en rietpalm, maar biedt ook open plekken. De haven is over het algemeen rustig en grenst aan een ruim grasveld.
  • In het midden het Veluwemeer bevindt Pierland, halverwege de Bremerbergse Hoek en Harderwijk. Dit eiland beschikt over ruim 50 ligplaatsen. 
  • Halverwege Elburg en Harderwijk kan je het eiland de Ral vinden. De Ral ligt tussen twee natuureilanden van Staatsbosbeheer; de Snip en de Kwak.

Op diverse locaties rondom het Veluwemeer zijn er mogelijkheden om boten te huren. 

Ontdek authentieke steden

Meer op zoek naar cultuur? Rondom Walibi Village vind je tal van authentieke middeleeuwse steden met een uniek karakter, culinaire hoogstandjes en een ruim winkelaanbod. Pak de auto of fiets en bezoek bijvoorbeeld...

Ontdek authentieke steden

elburg

Elburg

Steden

Op ongveer 10 minuutjes rijden van Walibi Villafe vind je het pittoreske Elburg. Waan je terug in de tijd, drentel door de smalle steegjies en vergeet de restaurants en terrasjes natuurlijk niet! Klik hier voor meer inspiratie.

harderwijk

Harderwijk

Steden

Geniet van de eeuwenoude binnenstad van hadewijk, vol met  rijksmonumenten en cultureel erfgoed. Maak een wandeling (2km) rondom de middeleeuwse ommuring van de stad of geniet van de divers wrinkelaanbod. Klik hier voor meer inspiratie.

Kampen

kampen

Steden

Op ongeveer 25 minuten van Walibi Village vind je kampen. Kampen heeft een eeuwenlange traditie in Handel en scheepvaart en dat zie; in de kleine oude binnenstad tel je meer dan 500 monumenten. daarnaast biedt Kampen ook diverse culinaire sports, winkels en neem je het Kamperlijntje' naar Zwolle. Ontdek hier meer over Kampen. 

spakenburg

Spakenburg

Steden 

Het dorpje Spakenburg ligt iets verder van Walibi Village (45 minuten), maar is zeker het bekijken waard. Van oudsher is Spakenburg een vissersdorp. Waan je terug in de tijd met de museumhaven en de scheepstimmerwerf. Liever op het terras of in een winkel ? Spakenburg biedt verscheidende parels aan. 

batavia stad fashion outlet

BATAVIA STAD FASHION OUTLET

Kom voordelig shoppen op de bodem van de voormalige Zuiderzee. In 2001 werd het eerste fashion outlet centre van Nederland geopend, gelegen in de Flevopolder, aan het Markermeer in Lelystad, nabij de Oostvaardersplassen. Wist u dat Batavia Stad Fashion Outlet grenst aan het grootste man-made natural park van de wereld, Nationaal Park Nieuw Land? Houdt u van shoppen en goede deals? Dan mag een bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet niet ontbreken tijdens uw verblijf bij Walibi Village.

Informeer naar de VIP Day Pass voor 10% extra korting op de outlet prijzen bij de deelnemende merken.

En nog véél meer!

Dit zijn nog maar enkele ideeën om in de omgeving van Walibi Village te doen. Zowel Flevoland en Gelderland hebben nog zo veel meer te bieden. Zo kan je altijd terecht bij de receptie voor meer informatie. Dus waar wacht je nog op? Boek nu voordelig je vakantie en kom genieten van deze fantastische omgeving.