Skip to main content

Walibi Holland stelt opening van het park uit tot een nader te bepalen datum. Houd onze kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

Menu
Tickets
Goliath gezin

Goliath

Speed Zone
  • Thrilling
  • Fast Lane
  • Photo Service

Scroll ▼

Goliath is de hoogste en langste achtbaan van de Benelux! Met zijn hoogte van 46 meter en zijn topsnelheid van 106 km/u, knal je door de horizontale looping en voltooi je de 1,2 km lange baan in 1:10 minuten! Goliath gaat je niet in de koude kleren zitten...

Goliath op volle snelheid
Goliath in de zon
Goliath first drop

Over Goliath

Mega coaster in Walibi

In 2002 werd Goliath geopend. De Mega Coaster werd ontworpen door Büro Stengel GmbH en gebouwd door Intamin AG. Met zijn hoogte van 46,8 meter bereikt Goliath een topsnelheid van maar liefst 106 kilometer per uur. Dit zorgt ervoor dat je in anderhalve minuut de 1.214 meter lange baan hebt afgelegd. Onderweg vlieg je door de Stengel Dive, de horizontale looping én ervaar je 7 airtime-momenten!

Goliath Stengel Dive

Wist je dat...?

Goliath twee records in handen heeft? Met zijn 46,8 meter hoogte en 1.214 meter lengte is Goliath de hoogste en langste achtbaan van de Benelux.

Wist je dat...?

de stalen baan in 2016 in een felle, blauwe kleur geschilderd werd? Dit was ter gelegenheid van het vijftienjarige bestaan van de achtbaan.

Wist je dat...?

Goliath niet over de kop gaat, maar wel een inversie heeft? Dit is de Stengel Dive, de hoge bocht na de eerste twee airtime-heuvels.

Wist je dat...?

Wist je dat...?

Wist je dat...?