Skip to main content
Menu
Tickets
Making of UNTAMED

Making of UNTAMED

Bekijk hier The making of UNTAMED en alle andere ontwikkelingen omtrent de bouw van deze te gekke nieuwe ride!

1 juli 2019 opende Walibi Holland de eerste hybride achtbaan van Europa: UNTAMED. Robin Hood is in de afgelopen negen maanden door achtbaanbouwer RMC verbouwd tot een thrill ride bestaande uit een combinatie van hout en staal. De houten fundering werd verstevigd, zodat de stalen track er bovenop geplaatst kon worden. Geloof ons maar: dit seizoen ga je nóg harder in Walibi Holland!

Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED
Bouw UNTAMED

The making of UNTAMED

Op deze pagina en op ons YouTube-kanaal volg je de The making of UNTAMED en alle andere ontwikkelingen omtrent de bouw van deze te gekke nieuwe ride! 

The Making of: UNTAMED - deel 9

Met de negende aflevering komt er helaas een einde aan de populaire Making of-serie. In deze laatste aflevering neemt Scott je mee op een voor hem spannende werkdag: de openingsdag van UNTAMED! Hij praat met Mascha van Till, de directeur van Compagnie des Alpes Dominique Marcel en hij vraagt bezoekers het hemd van het lijf na hun allereerste rit in de spectaculaire hybrid coaster. Oh, sluit niet meteen af bij het outro-filmpje. Er wacht je nog een leuke verrassing.. :)

UNTAMED

The making of UNTAMED - deel 8

In aflevering acht van de Making Of: UNTAMED vertelt Wiebe over de minimale lengte-eis die UNTAMED krijgt. Dit wordt bepaald door g-krachtmetingen. Scott interviewt het bedrijf die UNTAMED programmeert. Wat moet er allemaal geprogrammeerd worden en hoe lang duurt dat eigenlijk? Ook treffen we Mascha op de bouwplaats van UNTAMED. Scott heeft voor Mascha en Francois Fassier van Compagnie des Alpes nog een aantal pittige vragen.

The making of UNTAMED - deel 7

Hype! Rocky Mountain Construction heeft het laatste baandeel van UNTAMED geplaatst! De track is nu dus helemaal In de afgelopen maanden hebben we je al kennis laten maken met de eerste vier inversies van UNTAMED: de Step-up Underflip, de Uphill Barrel Roll en de 270° Double Inverting Corner Stall. In deze video ontdek je wat de vijfde inversie wordt en worden de laatste elementen van de baan bekend gemaakt. Ook behandelen we een aantal toffe kijkersvragen naar aanleiding van de vorige aflevering. 

Interview Rocky Mountain Construction

The making of UNTAMED - deel 7

Het is tijd voor deel 6 van The making of UNTAMED. Reporter Scott gaat in gesprek met projectleider Wiebe Damstra om te checken of de bouw op schema ligt, wat er gebeurt met de decoratie van de wachtrij en wat de volgende stappen zijn in het bouwproces. Ook spreekt Scott een aantal leden van de RMC-crew en hij vraagt hen wat er nou zo tof is aan het bouwen van een achtbaan. In dat gesprek wordt ook het wereldwijde unieke element van UNTAMED bekendgemaakt: een 270° Double Inverting Corner Stall! Dat wordt echt te gek... En we zouden het bijna vergeten, maar de treinen zijn ook aangekomen. Check dus snel de video, want het is weer een hele vette aflevering!

Wilderness

The making of UNTAMED - deel 5

De vijfde aflevering van The Making of UNTAMED staat in het teken van de opening van het park, Wilderness en natuurlijk UNTAMED. Reporter Scott interviewt onder andere Mascha van Till, de directrice van Walibi Holland. Zij vertelt over de spannende tijden richting de opening op 6 april en gaat dieper in op het gevoel dat je krijgt als je straks door Wilderness loopt.

Ook spreekt Scott met Anno van hoveniersbedrijf Anno 2000. Dit bedrijf zorgt ervoor dat Wilderness een ongedwongen gevoel oproept bij jou als bezoeker. Tot slot vertelt graffiti artiest Vincent Huibers meer over de uitdagingen waar hij voor staat bij Merlin's Magic Castle en weet Scott nog een aantal nieuwtjes los te peuteren bij de jongens van RMC. Snel kijken dus!

Wilderness

The making of UNTAMED - deel 4

In de vierde video van The Making of UNTAMED staan we stil bij het bereiken van het hoogste punt én gaat Scott in gesprek met Wiebe Damstra, projectleider van UNTAMED. In gesprek met Wiebe krijgen we een update van de status van de bouw en komen we erachter wat de betekenis is van micro bunny en airtime. Ook spreekt Scott met Curtis van RMC, die uitlegt wat het verschil is tussen een inversie en een element. In de aflevering maken we ook het tweede element en de eerste inversie bekend, dus check snel de video!

Bouw UNTAMED

The making of UNTAMED - deel 3

In deze nieuwe aflevering van The Making of UNTAMED gaat onze reporter Scott op bezoek bij Zuidberg Staalservice en spreekt hij Daan van Mourik van Van Mourik Bouw. Deze twee bedrijven werken nauw samen met RMC uit Amerika, zodat deze unieke hybrid coaster op 1 juli klaar is om door jou getemd te worden! In de aflevering kom je meer te weten over de fundering en zogenaamde 'ledgers' van de achtbaan. Ook worden er weer een aantal vette features bekend gemaakt, dus check snel de video!

Zuidberg staalservice

The making of UNTAMED - deel 2

Het is tijd voor het tweede deel van The making of UNTAMED! In deze aflevering gaat onze reporter Scott onder andere in gesprek met de opzichter van het Amerikaanse RMC, Justin, die een aantal hele gave nieuwe features onthult! Check snel de nieuwe video en ontdek de snelheid, lengte én het eerste element van deze unieke thrill ride!

Reporter Scott

The making of UNTAMED - deel 1

In het eerste deel van de Making of UNTAMED-reeks zie je hoe de allerlaatste rit van Robin Hood verliep. We geven je bovendien een rondleiding over het park voor exclusieve beelden van de bouw van UNTAMED en de metamorfose van Merlin's Magic Castle. Als klap op de vuurpijl maken we ook de hoogte van de nieuwe RMC-ride bekend. Check dus snel de video!

Robin Hood

De teaser video

Voordat we de reeks aftrapten, publiceerden we onderstaande teaser. Hiermee bereidden we iedereen voor op al het spectaculaire nieuws wat nog zou komen.

UNTAMED teaser

Lees alles over de bouw van UNTAMED

Het bouwen van een achtbaan is een ingewikkeld proces. Het verbouwen van een achtbaan is dat ook. Er moet dan ook veel gebeuren, voordat UNTAMED op 1 juli opengaat. In onze blog over de bouw van UNTAMED lees je meer over dit gecompliceerde proces.

De features van UNTAMED

Iedere maand - tot aan de opening op 1 juli 2019 - maken we iets meer bekend over onze nieuwste thrill ride UNTAMED. Zo krijg jij steeds een beter beeld van deze te gekke nieuwe ride. Dit is wat we tot nu toe weten:

  • Hoogte: 36,5 m
  • Snelheid: 92 km/u
  • Lengte: 1.085 m
  • Aantal inversies: 5
  • Aantal keer airtime: 14
  • Elementen: 45° Outside Banked Corner, 40° Lift, 80° Downdrop, Micro bunny, Double up, Twisted Airtime Hill, 100+ Overbank, Straight Airtime Hill, Outside Banked Curved Airtime Hill, Outside Stall 97°, Double up, Double down, 100+ Overbank, Straight Airtime Hills, Outside Bank Airtime en Drop n Pop.
  • Lifthill: 40°
  • First drop: 80° en 35,4 meter diep
  • Inversies: 270° Double Inverting Corner Stall, Step-up Underflip, 140° Stall en Uphill Barrel Roll.

Meer informatie

Meer weten? Check dan de Rides-pagina van UNTAMED!