Ga naar de hoofdinhoud

10 tips voor inspirerend vergaderen

Op internet word je overspoeld met artikelen over hoe je vergaderingen kunt overleven, versnellen of verbeteren.

Weinig artikelen gaan over leuke vergaderingen, maar iedereen maakt wel eens een leuke vergadering mee en vaak is die vergadering nog hartstikke efficiënt geweest ook. Lees deze 10 tips en zorg dat jouw vergadering ook zo’n ‘efficiency succes’ wordt.

1. Een goed begin is het halve werk.

Cliché maar waar: een goede voorbereiding is cruciaal.  Waar ga je over vergaderen en wie nodig je daarvoor uit? Wie is jouw ‘doelgroep’ bij het organiseren van dit evenement. Wanneer moet het plaatsvinden? Hoe lang heb je de tijd en niet onbelangrijk: wat is je budget? Als je de kaders duidelijk hebt, weet je ook wat je binnen die kaders kunt organiseren.

2. KIES DE JUISTE INSPIRERENDE LOCATIE.

Tja… do we need to say more here?

3. NODIG DEELNEMERS ‘OUT OF THE BOX’ UIT.

Een mailtje sturen of een vergaderverzoek verzenden is functioneel. Maar met een beetje ‘out of the box’ denken zorg je voor een verrassend eerste contactmoment. Tik bijvoorbeeld op Pinterest ‘business invitation’ in en laat je inspireren!

4. PAS HET TIJDSCHEMA VAN JE PROGRAMMA AAN OP DE ZWAARTE VAN DE INHOUD.

Intensief vergaderonderwerp? Neem de tijd om ieders hoofd leeg te maken. Las pauzes in en zorg voor een andere omgeving of activiteit. Een ritje in de achtbaan bijvoorbeeld…

5. HEIDEDAGEN ZIJN HEEL ERG 2013 (EN DUS NIET BIJZONDER MEER).

Brainstorm met het (management)team? Een tweedaagse naar een hutje op de hei is uit. Anno nu moet het een unieke beleving zijn. Stap uit je comfortzone en durf voor iets onconventioneels te kiezen!

6. LET OP DE CULINAIRE MOGELIJKHEDEN.

Een vergadering waar je niet naar de cafeïne hoeft te grijpen om wakker te blijven. Of waar je maag een uur na de lunch al rammelt. In plaats daarvan een vergadering waar je lichaam goed gevoed is en energie heeft om je actief in de vergadering te mengen. Gezond en verantwoord eten en drinken is een must. Een lekker kroketje kan echt geen kwaad, maar zorg voor verantwoorde variatie op het menu. Je zult het terugzien in kwaliteit van de vergadering!

7. GRENSVERLEGGEND WERKEN.

We kennen allemaal de term flexplek. Waarom stoppen bij vergaderen? Verplaats je hele kantoor voor een dag naar een andere locatie en houdt diverse vergaderingen op dezelfde inspirerende locatie. Dat geeft het hele bedrijf een boost en verbind mensen op een heel andere wijze.

8. WIFI.

Vandaag de dag kun je niet meer zonder internetverbinding. En wel graag één die goed werkt. Zorg dat je dit van te voren goed hebt geregeld en test desnoods de verbinding van tevoren.

9. EIND GOED, AL GOED.

Het laatste moment van de vergadering moet een succesmomentje zijn. Of in ieder geval bijzonder. Met dat gevoel gaan de mensen huiswaarts. Zorg voor een knallende afsluiting. Of dat nou culinair is, mentaal of fysiek: neem het mee in je programma.

10. KIJK VERDER DAN JE NEUS LANG IS.

Aansluitend op tip 1: er zijn flink wat inspirerende artikelen, voorbeelden en locaties te vinden, bijvoorbeeld op de website van EventBranche.

Mocht je willen weten hoe een vergadering bij Walibi Holland er volgens deze tien tips uit zou kunnen zien? Bekijk de vergadermogelijkheden of neem contact op met ons Sales Team via sales@walibiholland.nl of +31 (0)321 32 99 99

Download Walibi App