Ga naar de hoofdinhoud
De geschiedenis van Walibi Holland: deel 2

De geschiedenis van Walibi Holland: deel 2

In de vorige blog over de geschiedenis van Walibi Holland beschreven we de beginperiode van het park: hoe het ontstond als Flevohof en later omgedoopt werd tot Walibi Flevo

Vandaag de dag draagt ons park de naam Walibi Holland, maar in de tussentijd hebben we nóg twee namen gehad: Six Flags Holland en Walibi World. Misschien kun je je dat nog wel herinneren. Hoe dan ook, in deze blog lees je er alles over!

Six Flags Holland: Walibi in Amerikaanse handen

Zeven jaar na de overname van De Flevohof door Walibi Group, kreeg het park een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse Premier Parks Inc. was in 1998 al eigenaar van diverse pretparken in Amerika, maar besloot nu uit te breiden naar Europa. Tot 2000 bleef de naam van het park Walibi Flevo. Toen het moederbedrijf haar naam in dat jaar veranderde naar Six Flags Inc., werd Walibi Flevo omgedoopt tot Six Flags Holland.

In een jaar tijd werd het park volledig omgebouwd. Er werd niet alleen gekozen voor een nieuwe thematisering, want het park had in één klap maar liefst 30 nieuwe attracties! Het bonte gezelschap van de Looney Tunes was in die tijd een groot uithangbord voor park, net als de vele achtbanen die toen in Six Flags te vinden waren.

Walibi World: ontstaan door een groot onderzoek

Vier jaar na de overname van Walibi Group, werd Six Flags Inc. op haar beurt overgenomen door het Britse Palamon Capital Partners. Ook de andere Europese pretparken van Six Flags Inc. kwamen in handen van deze investeerders. Uit een groot onderzoek van Palamon kwam naar voren dat 75% van de ondervraagden ‘Walibi’ nog kende. Door de internationale uitstraling van het park en de hoge naamsbekendheid, werd het park omgedoopt tot Walibi World.

Toen het park in 2005 opende, hadden de Looney Tunes plaatsgemaakt voor de bekende oranje kangoeroe en andere personages. Ook werden verschillende attracties voorzien van een andere naam. Zo kreeg Superman: The Ride de naam Xpress.

Wist je dat…?

… Walibi World in 2006 overgenomen werd door het Franse Compagnie des Alpes? In de seizoenen hierna wordt La Via Volta tijdelijk gesloten, doet de pratende fontein zijn intrede en wordt Mascha van Till de nieuwe directrice. Vandaag de dag – 13 jaar na de overname – is ons park nog altijd in Franse handen, net als onze collega-parken in België en Frankrijk.

In deel 3 van de geschiedenis van Walibi Holland

Het laatste deel van dit drieluik over de bijzondere geschiedenis van Walibi zal geheel in het teken staan van de periode 2011 – 2019. Er is na de overname door Compagnie des Alpes namelijk veel gebeurd, maar daarover de volgende keer meer!

Deel 1 gemist? Lees hier het begin van de geschiedenis van Walibi Holland.

Download Walibi App