Skip to main content
Menu
Tickets
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Een speciale regeling voor gasten om te wachten buiten de wachtrij.

Walibi Holland wil bezoekers met een (on)zichtbare beperking een leuke en veilige dag uit bezorgen in ons park. Er zijn speciale voorzieningen zoals aangepaste toiletten, parkeerplaatsen en een toegankelijkheidsregeling voor het bezoeken van de attracties.

Gebruik

Het gebruik van de toegankelijkheidsregeling geeft geen voorrang, maar biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de virtuele wachtrij. Deze virtuele wachtrij is voor gasten die gebruik maken van deze regeling gelijk aan de actuele wachttijd voor gasten in de reguliere wachtrijen bij de verschillende attracties.

Op de flyer kun je zien van welke verschillende attracties jij gebruik kunt maken. Dit is afhankelijk van je mobiliteit.

Hoe werkt de regeling?

Het gebruik van de toegankelijkheidsregeling geeft geen voorrang, maar biedt de mogelijkheid om te wachten buiten de reguliere wachtrij. De wachttijd is voor gasten die gebruik maken van deze regeling gelijk aan de actuele wachttijd voor gasten in de reguliere wachtrijen bij de verschillende rides. Je kan bij de rides alleen gebruik maken van deze regeling wanneer je een getekend ‘Aanvraag toegankelijkheidsregeling’ formulier inlevert bij de Guest Service, in het bezit bent van de flyer in combinatie met een rood of paars toegankelijkheidsbandje met de juiste datum en wanneer Guest Service de toegankelijkheidsmodus heeft geactiveerd in jouw virtuele wachtrij account.

UNTAMED

Belangrijk om te weten

• Het gebruik van de virtuele wachtrij is verplicht en ook de enige optie om gebruik te maken van de toegankelijkheidsregeling.

• Kijk goed op de flyer hoe je het beste toegang kan krijgen tot de verschillende rides. Dit is afhankelijk van je mobiliteit.

• Over het algemeen wordt het afgeraden voor personen met gezondheidsproblemen of medische stoornissen om in rides te gaan. De problemen of stoornissen zouden kunnen worden verergerd door de sensaties die de rides bezorgen.

• Je kunt samen met maximaal 3 begeleiders gebruik maken van je reservering. Let op, de begeleider moet wel minimaal 16 jaar zijn en een minimale lengte van 1.40m.

•  Mocht je een paars polsbandje hebben dan kan het zijn dat je plaats moet nemen op een verplichte toegewezen plek in de ride.

Speed of Sound

Toegang tot rides

Via de Fast Lane-ingang: Xpress: Platform 13, Condor, Space Shot, Goliath, Untamed, Lost Gravity, Crazy River en Speed of Sound.
Bij de overige rides krijg je toegang via de uitgang.

Indien je minder goed ter been bent

Via de uitgang van de ride, tenzij op de flyer anders staat aangegeven.

Afwijkende bereikbaarheid

Onderstaande attracties zijn via een andere ingang bereikbaar:

1

Xpress: Platform 13

Melden bij de uitgang (via W.A.B. Shop). Wanneer de schuifdeuren open gaan dient de begeleider zich te melden bij de medewerker.

25

Crazy River

Via de Fast Lane ingang.

8

Condor

Via de Fast Lane ingang.

 

Onderstaande attracties zijn lastig bereikbaar:

3

La Grande Roue

Via de uitgang, hier zijn 3 traptreden aanwezig.

42

Super Swing

Via de uitgang, hier zijn 7 traptreden aanwezig.

22

Blast

Via de uitgang, hier zijn 7 traptreden aanwezig.

 

Wanneer kan ik gebruik maken van de regeling?

Gasten kunnen gebruik maken van de toegankelijkheidsregeling in de volgende gevallen:

 • Een (zichtbare) handicap of een lichamelijke en/of mentale beperking *
 • Een Autipas
 • Een Europese Gehandicaptenparkeerkaart
 • Een hulphond.

* Bij een niet zichtbare handicap of beperking kan het zijn dat we om uitleg vragen om te kunnen bepalen of je gebruik kunt maken van de toegankelijkheidsregeling.

Rolstoel

Via de Guest Service kun je een rolstoel lenen, de Guest Service zit na de ingang aan de linkerkant in de Main Street.
Rolstoelen kunnen niet worden gereserveerd en zijn beperkt beschikbaar. Tijdens Halloween Fright Nights dagen zijn er geen rolstoelen beschikbaar.

Toiletten

Op het park zijn op de volgende locaties aangepaste toiletten aanwezig:

 • Club W.A.B
 • Haciënda
 • In Hall of Fame, links naast ingang Xpress: Platform 13
 • Tussen Untamed en Cock-a-Doodle-Doo
 • Toiletgebouw tegenover Lost Gravity 

Verdere vragen

Is er nog iets onduidelijk? Stel je vragen gerust aan één van onze medewerkers bij de Guest Service. Zij helpen je graag!
Of bekijk anders de flyer of check de veelgestelde vragen.

  Verklaring downloaden

  Download hier de toegankelijkheidsverklaring zodat je deze thuis alvast kunt invullen. Dat scheelt weer tijd!