Skip to main content
Menu
Tickets
Maatregelen COVID-19

Maatregelen COVID-19

op het park

Aangepaste regels om verspreiding van COVID-19 te voorkomen

Walibi Holland is weer open en we doen er altijd alles aan om jou een fantastische dag uit te bezorgen. Ook in deze tijden van afstand houden. Daarom hebben we op het park diverse maatregelen getroffen om jou en alle andere bezoekers te laten genieten van onze attracties terwijl we ervoor zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Op deze pagina lees je over deze maatregelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer in een wachtrij plaatsnemen, maar moet je je plek reserveren in een virtuele wachtrij. Ook hangen er op bepaalde punten bordjes en iconen die je strikt op moet volgen, zodat we met zijn allen voldoende afstand houden en de hygiëneregels opvolgen. Alleen zo kan Walibi Holland opengaan en open blijven. 

Met afstand het beste dagje uit!

Op het park bezorgen we jou een fantastische dag uit, maar wel op gepaste afstand. Welke maatregelen we hebben getroffen om jou op een veilige manier van onze attracties te laten genieten, check je in de video!

Veilig Samen Uit

Walibi Holland is onderdeel van de Club van Elf, Nederlands grootste dagattracties. In samenwerking met de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen hebben we een aantal garanties opgesteld onder de naam Veilig Samen Uit. Doordat we deze maatregelen zeer strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit veilig verloopt!

Kom je een dag naar Walibi? Dan mag je met max. 2 personen (m.u.v. kinderen jonger dan 12 jaar) het park bezoeken of meer als je uit één huishouden komt. 

Reserveer je plek in een attractie in de virtuele wachtrij

Wanneer je een ticket op datum bestelt, zul je zien dat er nog een extra product aan je bestelling wordt toegevoegd: Virtuele wachtrij. Dit stelt ons in staat om de bezoekers beter over het park te verdelen en lange wachtrijen te voorkomen. Via de virtuele wachtrij kun je voor een geselecteerd aantal attracties je plekje reserveren. Je kunt bij deze attracties* dus niet meer plaatsnemen in de normale wachtrij. Je reserveert je plek in de attractie als volgt:

Hoe reserveer je een attractie?

 1. Nadat je een ticket hebt besteld, ontvang je in een aparte mail een link. Open deze op de dag van je bezoek op je smartphone. Heb je geen telefoon met internet, dan kun je hier helaas geen gebruik van maken.
 2. Klik op inloggen en maak een account aan. Bekijk hierna de uitleg in het scherm.
 3. Bekijk de lijst van attracties met een virtuele wachtrij, maak je keuze en reserveer een tijdsslot.
 4. Zodra je reservering staat, sta je in de virtuele wachtrij. Je krijgt een seintje als je bijna aan de beurt bent.
 5. Rit afgelopen? Je kunt nu een nieuwe reservering plaatsen.

Wil je de virtuele wachtrij skippen? Via dezelfde website kun je Fast Lane Premium Single en Fast Lane Premium Unlimited kopen.

* Het reserveren van een plaats geldt voor de volgende attracties: Condor, Crazy River, El Rio Grande, Goliath, Lost Gravity, Space Shot, Speed of Sound, UNTAMED en Xpress: Platform 13. Een aantal attracties zal – zo lang de maatregelen duren – gesloten blijven. De volgende attractie(s) zijn tot nader order gesloten: NeuroGen en Merlins Magic Castle.

Deel je virtuele wachtrij met familie en vrienden

Wil je als familie of kleine groep even gaan splitsen? Of juist weer samenvoegen? Dan kan je dit ook doen voor je virtuele wachtrij met de functie "Delen met vrienden". Bekijk hier hoe je dat doet, stap voor stap: 

Opsplitsen

 1. De gast die zijn of haar wachtrij heeft geactiveerd met de virtuele wachtrij kan in het zij-menu klikken op "Delen met vrienden". 
 2. Vul het e-mail adres in van de andere telefoon en geef het aantal gebruikers op de andere telefoon aan. Klik op verzenden.
 3. Er wordt een bevestiging gevraagd. Klik op verzenden. Op deze telefoon wordt direct het aantal virtuele wachtrijen per persoon in mindering gebracht. 
 4. Kijk op de ontvangende telefoon of je een melding krijgt met "je bent klaar om de virtuele wachtrij te gebuiken". Je kan ook in het zij-menu het aantal gebruikers controleren.
 5. Done! Nu kunnen jullie even opsplitsen en je eigen attractie doen!

Samenvoegen

 1. De gast die zijn of haar wachtrij heeft geactiveerd met de virtuele wachtrij kan in het zij-menu klikken op "Delen met vrienden". 
 2. Hier voert de gast het emailadres in van de persoon met wie hij of zij wilt samenvoegen. 
 3. De laatste persoon krijgt automatisch een melding dat er een virtuele wachtrij is bijgevoegd. 
 4. Done! Nu kunnen jullie weer gezellig samen op pad. Houd wel rekening met de maatregelen. 

 

 

Blijf thuis bij klachten

Heb je klachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus? Kom dan niet naar het park, maar blijf thuis. Zo voorkom je verspreiding van het virus. Blijf thuis als je:

 • Verkouden bent of griep hebt;
 • Milde verkoudheidsklachten hebt, zoals snotteren, hoesten, keelpijn en/of koorts;
 • Huisgenoten hebt die verkouden zijn of koorts hebben;
 • Bij de ingang van het park zijn warmtebeeldcamera's aanwezig. Er worden geen persoonsgegevens of beelden van jou opgeslagen. Bij een te hoge temperatuur zullen we een check-gesprek met je aangaan om te kijken of je klachten hebt. Zo proberen we een veilige omgeving voor jou en andere gasten te creëren. 

Houd je aan de hygiëneregels

Op het park dien je je aan dezelfde regels te houden als thuis of op straat.

 • Moet je niezen of hoesten? Doe dit dan in je elleboog;
 • Snuit je neus in een papieren zakdoek en gooi deze direct weg;
 • Was regelmatig je handen. Doe dit minimaal 20 seconden.

Houd 1,5 meter afstand

Houd afstand. Blijf op minimaal 1,5 meter afstand van andere parkbezoekers en ons personeel. Ook tijdens het wachten in de wachtrij en in restaurants en shops. Op veel punten op het park zijn hiervoor speciale vakken of lijnen op de grond gemaakt. Zo weet je zeker dat je voldoende afstand houdt.

Regels in shops en restaurants

In shops en restaurants gelden de volgende regels:

 • Met cash betalen is mogelijk, maar gebruik zoveel mogelijk je pinpas of betaal contactloos;
 • Bezoek onze winkels zoveel mogelijk alleen;
 • Raak alleen de producten aan die je ook daadwerkelijk koopt;
 • Bewaar afstand. Volg hiervoor de markeringen op de grond.
 • Mondkapjes zijn verplicht in binnenlocaties. Dit geldt dus ook voor restaurants en shops

Met je gezin in de attractie

In attracties verspreiden we onze bezoekers zoveel mogelijk. Kom je met je huishouden naar het park? Grote kans dat je bij elkaar in een deel van de trein (van een achtbaan) kunt zitten. Kom je alleen, dan zul je alleen in dit deel komen te zitten. De 1,5 meter-regel kan anders niet gehanteerd worden. 

Mondkapjes zijn verplicht!

Het is verplicht om je mondkapje op te zetten voor noodzakelijke looproutes in binnenlocaties. Tevens adviseren wij om je mondkapje zo min mogelijk op en af te zetten, ook als je je in de buitenlucht bevindt.

 

Tot slot

We vragen je om bovenstaande regels op te volgen. Alleen zo kunnen we jouw veiligheid en die van ons personeel garanderen. Volg daarom altijd de aanwijzingen van ons personeel op! Doe je dit niet, dan word je hierop aangesproken.

 

Heb je vragen over het bestellen van tickets of over je abonnement? Bekijk de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op onze FAQ-pagina over het COVID-19-virus.