Ga naar de hoofdinhoud
making

Making of UNTAMED

Bekijk hier The making of UNTAMED en alle andere ontwikkelingen omtrent de bouw van deze te gekke nieuwe ride!

The making of UNTAMED

Op deze pagina en op ons YouTube-kanaal volg je de The making of UNTAMED en alle andere ontwikkelingen omtrent de bouw van deze te gekke nieuwe ride! 

deel-9

DEEL 9

 

Met de negende aflevering komt er helaas een einde aan de populaire Making of-serie. In deze laatste aflevering neemt Scott je mee op een voor hem spannende werkdag: de openingsdag van UNTAMED! Hij praat met Mascha van Till, de directeur van Compagnie des Alpes. Hij vraagt bezoekers na hun allereerste rit in de hybrid coaster.

Bekijk video
deel-9

DEEL 8

 

In aflevering acht van de Making Of: UNTAMED vertelt Wiebe over de minimale lengte-eis die UNTAMED krijgt. Dit wordt bepaald door g-krachtmetingen. Scott interviewt het bedrijf die UNTAMED programmeert. Ook treffen we Mascha op de bouwplaats van UNTAMED. Scott heeft voor haar en Francois Fassier een aantal vragen.

Bekijk video
deel-7

DEEL 7

 

Hype! Rocky Mountain Construction heeft het laatste baandeel van UNTAMED geplaatst! De track is nu dus helemaal klaar. In de afgelopen maanden hebben we je laten maken met de eerste vier inversies van UNTAMED: de Step-up Underflip, de Uphill Barrel Roll en de 270° Double Inverting Corner Stall. In deze video ontdek je de vijfde inversie.

Bekijk video
deel-9

DEEL 6

 

Tijd voor deel 6 van UNTAMED's Making-Of. Reporter Scott praat met projectleider Wiebe Damstra over de bouwvoortgang, de decoraties van de wachtrij en de volgende stappen. Hij spreekt ook met RMC-crewleden en onthult een uniek element van UNTAMED: een 270° Double Inverting Corner Stall! Vlotte playback, en we hebben de treinen ook ontvangen. Check dus snel de video!

Bekijk video
deel-9

DEEL 5

 

Aflevering vijf van UNTAMED's Making-Of gaat over de opening van park, Wilderness en UNTAMED. Reporter Scott interviewt Mascha van Till, directrice van Walibi Holland. Ze vertelt over de aanloop naar de opening van het park en onthult het gevoel dat bezoekers krijgen als ze door Wilderness lopen. Scott spreekt ook met Anno van Anno 2000, die zorgde dat Wilderness er natuurlijk uitziet.

Bekijk video
deel-9

DEEL 4

 

De vierde video van The Making of UNTAMED viert het bereiken van het hoogste punt van de bouw. Scott praat met projectleider Wiebe Damstra over waar ze nu zijn en onthult enkele technische details van de achtbaan. Hij spreekt ook met Curtis van RMC, die het verschil uitlegt tussen een inversie en een element. Ze onthullen het tweede element en de eerste inversie in de video.

Bekijk video
deel-3

DEEL 3

 

In deze nieuwe aflevering van The Making of UNTAMED gaat onze reporter Scott op bezoek bij Zuidberg Staalservice. Hij spreekt ook met Daan van Mourik van Van Mourik Bouw. Deze twee bedrijven werken nauw samen met RMC om de unieke hybride achtbaan, UNTAMED, op tijd klaar te hebben voor de fans.

Bekijk video
deel-9

DEEL 2

 

Het is tijd voor het tweede deel van The Making of UNTAMED! In deze aflevering gaat onze reporter Scott in gesprek met de opzichter van RMC, Justin. Hij onthult een aantal hele gave nieuwe features van deze unieke thrill ride. Mis onze updates niet en bekijk snel de nieuwe video!

Bekijk video
deel-9

DEEL 1

 

In het eerste deel van de Making of UNTAMED-reeks zie je hoe de allerlaatste rit van Robin Hood verliep. We geven je bovendien een rondleiding over het park voor exclusieve beelden van de bouw van UNTAMED en de transformatie van Merlin's Magic Castle. De hoogte van de nieuwe RMC-ride wordt ook bekend gemaakt.

Bekijk video

Lees alles over de bouw van UNTAMED

Het bouwen van een achtbaan is een ingewikkeld proces. Het verbouwen van een achtbaan is dat ook. Er moet dan ook veel gebeuren, voordat UNTAMED op 1 juli opengaat. In onze blog over de bouw van UNTAMED lees je meer over dit gecompliceerde proces.

De features van UNTAMED

Iedere maand - tot aan de opening op 1 juli 2019 - maken we iets meer bekend over onze nieuwste thrill ride UNTAMED. Zo krijg jij steeds een beter beeld van deze te gekke nieuwe ride. Dit is wat we tot nu toe weten:

  • Hoogte: 36,5 m
  • Snelheid: 92 km/u
  • Lengte: 1.085 m
  • Aantal inversies: 5
  • Aantal keer airtime: 14
  • Elementen: 45° Outside Banked Corner, 40° Lift, 80° Downdrop, Micro bunny, Double up, Twisted Airtime Hill, 100+ Overbank, Straight Airtime Hill, Outside Banked Curved Airtime Hill, Outside Stall 97°, Double up, Double down, 100+ Overbank, Straight Airtime Hills, Outside Bank Airtime en Drop n Pop.
  • Lifthill: 40°
  • First drop: 80° en 35,4 meter diep
  • Inversies: 270° Double Inverting Corner Stall, Step-up Underflip, 140° Stall en Uphill Barrel Roll.

Meer informatie

Meer weten? Check dan de Rides-pagina van UNTAMED

Download Walibi App