Ga naar de hoofdinhoud

Single riders wachtrij

Een single riders wachtrij is een extra rij bij een attractie, naast de normale wachtrij. Als je bijvoorbeeld alleen in een attractie wilt of jullie hoeven niet per se naast elkaar te zitten, dan kun je de single riders rij nemen. Soms ben je dan zelfs eerder aan de beurt! Wat een single wachtrij precies is, lees je hier.

untamed

De single rider wachtrijen zijn er voor bezoekers die alleen een attractie in willen. De rij is in principe bedoeld voor personen die de attractie alleen bezoeken, maar ook groepen kunnen plaatsnemen in deze rij. Omdat de lege plekken in de attractie opgevuld worden met personen uit deze rij, hebben jullie dus geen garantie dat jullie naast elkaar kunnen zitten of allemaal tegelijk mee kunnen. Geen probleem? Neem dan gerust de single rij!

Welke attracties in Walibi hebben een single riders rij?

Vanaf seizoen 2020 hebben zes attracties in Walibi Holland een single riders rij. Dit zijn de vrijevaltoren Space Shot en de achtbanen, GoliathLost GravitySpeed of SoundCondor en UNTAMED. Als jouw vrienden hier niet in durven, maar jij wel, dan kun je de single riders rij nemen. Soms ben je dan een stuk eerder aan de beurt dan wanneer je in de reguliere wachtrij aansluit. Relaxed, want dan kun je veel vaker HARDGAAN dan normaal!

Wat zijn de voordelen van een single rider wachtrij?

Het grote voordeel van een single riders rij is dat de wachttijd voor jou als bezoeker verkort wordt. Dit komt omdat de single riders de lege plekken in een attractie opvullen. Zowel de wachttijd voor de normale als de single rider rij wordt door deze aanpak verkort.

Wat is het nadeel van de single rider rij?

Wachtenden in deze rij moeten wachten tot er vanuit de reguliere wachtrij een plekje in de trein vrijkomt of overblijft. De kans is dus groot dat je naast een onbekende moet plaatsnemen.

Mag ik met een groep de single rijder wachtrij gebruiken?

Ja hoor, dat is geen probleem. Houd er wel rekening mee dat jullie waarschijnlijk niet allemaal in hetzelfde ritje meekunnen en ook niet naast elkaar zitten. Dit komt omdat de lege plekken in de trein opgevuld worden met personen uit de single rij. Soms gebeurt het dat er meerdere personen uit de single rider wachtrij tegelijk de attractie in kunnen, omdat er meerdere plekken leeg gebleven zijn.

Mogen kinderen in de single rijders rij?

Ja, dat is toegestaan, maar alleen als zij voldoen aan de attractie-eisen. Check de minimale lengte-eisen op de pagina’s van Space Shot, Lost Gravity, Speed of Sound en Condor.

Hoe herken ik een single riders rij?

De rijen worden met borden aangegeven. Een voorbeeld van zo'n bord:

Fast Lane: de andere manier om de wachttijd te verkorten

Hoewel je met de single riders wachtrij je wachttijd bij de attracties kunt verkorten, is er bij Walibi Holland nog een andere manier om meer uit je dag te halen: Fast Lane. Hiermee reserveer je een plekje in een bepaalde attractie, waardoor je niet in de rij hoeft te staan. Je krijgt dan een berichtje op je telefoon als je bijna aan de beurt bent, waarna je via de Fast Lane-ingang je ride kunt pakken!

Fast Line is verkrijgbaar in de varianten Bronze, Silver en Gold. Iedere variant heeft zijn eigen voordelen. 

Het attractiepark in je broekzak, download de Walibi app en ontdek het hele pretpark.

HET PARK IN JE BROEKZAK!

... of in je tas, ligt eraan waar jij je telefoon bewaart. Download onze nieuwe app en maak je dagje uit compleet!